Uutuuskirja Kaikkien oikeus liikkua – Satu Lidman

Historioitsija Satu Lidmanin uudessa kirjassa Kaikkien oikeus liikkua – Kohti sukupuoli- ja kehotietoista liikuntakulttuuria (2024) tarkastellaan suomalaista liikuntakulttuuria 1900-luvun alkupuolelta […]

Lue lisää »

CfP: IJHS: Sport and history in small states and non-sovereign territories

Submitted by Matthew McDowell on 02/12/2024 – 7:58pm Announcement Type Call for Papers February 12, 2024 – May 31, 2024 […]

Lue lisää »

ISHPES Congress 2024 Call for abstracts – Extended deadline

Dear ISHPES members, The submission deadline has been extended to March 15, 2024. Please see the original call for abstracts […]

Lue lisää »

Näytä kaikki »

Kirja-arviot

Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirjassa ei enää julkaista kirja-arvioita, vaan ne julkaistaan seuran verkkosivulla. Näin arviot ovat kaikkien avoimesti luettavissa ilman painetun kirjan viiveitä ja seura täyttää myös tältä osalta avoimen tiedon-tavoitteita.

Julkaistuista arvioinneista ei makseta kirjoituspalkkioita.

Kirja-arvioita koskevat ohjeet

Kirja-arviot ovat asiallisia arvioita, joissa selitetään kirjan näkökulma ja pääväitteet sekä arvioidaan niiden vahvuuksia ja haasteita. Kirja-arviossa pitää keskittyä itse teoksen arviointiin. Toimitus pidättää itsellään oikeuden muokata julkaistavaksi tarjottua arvostelua.

Kirja-arvio varustetaan otsikolla ja siitä annetaan seuraavat tiedot: kirjoittaja(t) tai toimittaja(t), julkaisun nimi, mahdollinen julkaisusarja ja osan numero, kustantajan nimi ja kotipaikka (ei siis painopaikkaa), julkaisuvuosi, sivumäärä. Julkaisun nimeä ei kursivoida.

Esim:

Roiko-Jokela, Heikki. Urheilu yhdistää kansoja : Suomen ja Viron urheilusuhteista kansallisen identiteetin vahvistajana, veljeskansojen sillan rakentajana, ideologisena koetinkivenä. Suomen urheiluhistoriallisen seuran julkaisusarja nro 2. Helsinki : Suomen urheiluhistoriallinen seura. 2020, 267 s.

Jos kyseessä on sähköinen julkaisu, ilmoitetaan myös julkaisun verkko-osoite tai osoitteen ollessa pitkä julkaisutietokannan nimi.

Kirja-arvioita voi lähettää osoitteeseen heikki.roiko-jokela at jyu.fi. Arvioinnin pituus on 7500−10 000 merkkiä. Tekstin mukana lähetetään arvioitavan kirjan kansikuva (pyydettävä lupa kirjan kustantajalta).

Julkaistaviksi tarkoitetuista arvosteluista täytyy sopia etukäteen seuran puheenjohtajan Heikki Roiko-Jokelan kanssa.